Horchata – meksički koktel od riže
Horchata je tradicionalno i vrlo popularno meksičko piće, uz tequilu i Agua frescu, koje se radi od riže, a mogu mu se dodati različiti dodaci koji mijenjaju okus!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 185 g riže
- 1 žlica cimeta
- 1 l vode (možete zamijeniti s kokosovim mlijekom)
- 1 žlica korice limete
- 100 g smeđeg šećera ili prirodnog zaslađivača
- 1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)
Priprema
- U blender stavite sirovu rižu i dobro izmiješajte dok se ne pretvori u tekućinu. Dodajte cimet, vaniliju (po želji) i koricu limete. Promiješajte i zatvorite u hermetički spremnik na sobnoj temperaturi i ostavite preko noći.
- Izvadite iz spremnika, dodajte vodu pa sve skupa ponovo izmiješajte. Stavite u hladnjak na 2-3 sata dok se sastojci ne sjedine.
- Po želji možete dodati i instant kavu, kakao prah ili orašaste plodove i sve skupa izmiješati. U vrč kroz tkaninu procijedite što je moguće više vode od riže.
- Zatim u vrč dodajte vodu ili kokosovo mlijeko (ili pola-pola) i šećer, odnosno prirodni zaslađivač. Sve dobro izmiješajte i stavite u hladnjak. Prije posluživanja u čaše stavite led i ukrasite po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
NapitciBezalkoholna Piña Colada10 min12345
-
NapitciBezalkoholni mojito15 min12345
-
NapitciBezalkoholni koktel Blue Hawaii15 min12345
-
NapitciBezalkoholna margarita od manga15 min12345
-
NapitciBezalkoholni koktel od kupine20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345