Horchata – meksički koktel od riže

Horchata – meksički koktel od riže

Horchata – meksički koktel od riže
  • Objavljeno: Utorak, 24.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Horchata je tradicionalno i vrlo popularno meksičko piće, uz tequilu i Agua frescu, koje se radi od riže, a mogu mu se dodati različiti dodaci koji mijenjaju okus!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 185 g riže
  • 1 žlica cimeta
  • 1 l vode (možete zamijeniti s kokosovim mlijekom)
  • 1 žlica korice limete
  • 100 g smeđeg šećera ili prirodnog zaslađivača
  • 1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)

Priprema

  1. U blender stavite sirovu rižu i dobro izmiješajte dok se ne pretvori u tekućinu. Dodajte cimet, vaniliju (po želji) i koricu limete. Promiješajte i zatvorite u hermetički spremnik na sobnoj temperaturi i ostavite preko noći.
  2. Izvadite iz spremnika, dodajte vodu pa sve skupa ponovo izmiješajte. Stavite u hladnjak na 2-3 sata dok se sastojci ne sjedine.
  3. Po želji možete dodati i instant kavu, kakao prah ili orašaste plodove i sve skupa izmiješati. U vrč kroz tkaninu procijedite što je moguće više vode od riže.
  4. Zatim u vrč dodajte vodu ili kokosovo mlijeko (ili pola-pola) i šećer, odnosno prirodni zaslađivač. Sve dobro izmiješajte i stavite u hladnjak. Prije posluživanja u čaše stavite led i ukrasite po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti