Humus od cikle
Ako ste ljubitelj humusa, onda morate isprobati verziju najpopularnijeg zdravog umaka s pečenom ciklom.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 55 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 srednja cikla
- velika konzerva slanutka
- 1 protisnuti režanj češnjaka
- žlica tahini paste
- 2 žlice soka od limuna
- sol
- žlica maslinovog ulja
- sjemenke sezama (po želji)
Priprema humusa od cikle
- Uključite pećnicu da se zagrije na 200°C.
- Operite ciklu i zamotajte ju u aluminijsku foliju. Pecite oko 50 minuta, odnosno dok nije potpuno mekana. Pričekajte da se cikla malo ohladi pa uklonite aluminijsku foliju. Ogulite ciklu i narežite na manje komade.
- Ocijedite slanutak, a tekućinu stavite sa strane za slučaj da želite razrijediti umak.
- U posudu električne sjeckalice stavite ciklu, procijeđeni slanutak, češnjak, tahini pastu, sok od limuna i sol.
- Uključite sjeckalicu na najjaču brzinu te postupno dodavajte maslinovo ulje dok ne dobijete glatku, kompaktnu smjesu. Ako vam se umak čini pregust, slobodno ga razrijedite tekućinom od slanutka.
- Prebacite umak u posudu koja se može hermetički zatvoriti. Po želji na vrh dodajte sjemenke sezama i malo maslinovog ulja.
- Humus može stajati u frižideru do 5 dana.
Izvor:
sprinklesandseasalt.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaHumus s paprikom30 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaČips od cikle35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečena cikla s ovčjim sirom1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaZačinjeni humus sa slatkim krumpirom15 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345