Iverak u umaku od bijelog vina i češnjaka

Iverak u umaku od bijelog vina i češnjaka

Iverak u umaku od bijelog vina i češnjaka
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasti umak i fina riba za lagani ručak.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 fileta iverka
  • 2 krumpira
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Umak od bijelog vina i češnjaka
  • 1/4 šalice bijelog vina
  • 1/4 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žlice maslaca
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žlica peršina

Priprema

Izrežite krumpir na kriške i potopite ga u hladnoj vodi oko 10 do 15 minuta. Ocijedite vodu i osušite krumpire.

Iverak natrljajte solju, paprom i s malo maslinovog ulja. Krumpir poslažite na ribu.

U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac. Dodajte ribu s krumpirom prema dolje.

Neka se peče na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Pažljivo preokrenite ribu i pecite još 5 minuta.

Izvadite ribu i stavite na stranu.

Dodajte preostali maslac i dinstajte češnjak 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte oko 5 minuta. Ulijte pileći temeljac i kuhajte dok se umak ne zgusne. Umak s krumpirima prelijte preko ribe.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti