Juha od chiIlija i kozica
Juha za sve ljubitelje pikantnoga
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 2 mlada luka
- 225 g cijelih sirovih kozica ili račića
- 750 ml riblje juhe fino ribana korica i sok od llimete
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1 crvena chilli paprika, bez sjemenki, nasjeckana
- 1 žlica soja umaka
- 1 stabljika limunske trave
- 2 žlice rižinog octa
- 4 žlice svježe nasjeckanog korijandra
Priprema:
1. Za spiralu od luka sitno narežite mladi luk po dužini. Stavite u posudu s hladnom vodom i odložite.
2. Maknite glave i ljuske s kozica, ostavite repove.
3. Razrežite kozice gotovo na pola, u oblik leptira i izvadite crnu žilicu.
4. U većoj tavi zagrijte juhu sa sokom i ribanom koricom limuna, ribljim umakom, chilijem i soja umakom.
5. Izgnječite limunsku travu i dodajte juhi.
6. Kad je mješavina juhe zakuhala, dodajte kozice i kuhajte dok ne postanu ružičaste.
7. Izvadite limunsku travu i dodajte rižin ocat i korijandar.
8. Razdijelite u tanjure i ukrasite svrdlima mladog luka. Odmah poslužite.
Savjet kuhara
Za snažniji okus dodajte prozirne rezance (od mung graška) u isto vrijeme kad i kozice.
Izvor:
Zdravahrana,specijalnoizdanjezaVečernjilist
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od piletine, kukuruza i avokada35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheJuha od kurkume i bundeve35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345