Wok od povrća
Popularno jelo s okusom dalekog istoka bez puno muke možete pripremiti kod kuće!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velike žlice biljnog ulja
- 2 mrkve, narezane
- 1 tikvica, narezana
- 100 g cvjetače
- 1 poriluk, narezan
- 225 g tofua (po želji), narezanog na kockice
- 300 ml povrtnog temeljca
- 1 čajna žličica soli
- 2 čajne žličice smeđeg šećera
- 2 čajne žličice blagog soja umaka
- 2 velike žlice suhog sherrya
- 1 velika žlica svježe narezanih listova korijandera
- kineski rezanci
Priprema woka od povrća
- Rižine rezance potopite u vruću vodu i ostavite 10-ak minuta. Nakon toga ih ocijedite i isperite hladnom vodom kako bi se zaustavio proces kuhanja.
- Zagrijte ulje u već zagrijanoj wok tavi.
- Smanjite vatru i dodajte mrkvu, tikvice, cvjetaču i poriluk. Pržite 2-3 minute uz miješanje.
- Dodajte tofu (ako ga koristite), temeljac, sol, šećer, umak od soje i sherry te sve dovedite do vrenja.
- Smanjite vatru, poklopite i pirjajte na 20 minuta.
- Umiješajte tijesto u wok i pirjajte još 3 minute uz miješanje.
- Prije posluživanja raspršite korijander po vrhu i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345