Domaće knedle sa šljivama
Domaće knedle sa šljivama su stvarno lagane za napraviti, a njihov okus je toliko odličan da će vas odmah vratiti u djetinjstvo.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 1 žličica ulja
- prstohvat soli
- 230 g oštrog brašna
- 20-ak šljiva
- krušne mrvice
- malo maslaca
Priprema knedli sa šljivama
- Krumpir operite i stavite kuhati u ljusci, oko 20-30 minuta.
- Dok se krumpir kuha operite šljive, zarežite po sredini i očistite od koštica.
- Nakon što je krumpir kuhan ga ogulite i izgnječite u pire. Dodajte brašno, jaja, ulje i sol. Rukama mijesite tijesto dok ne postane kompaktno.
- Od tijesta oblikujte kuglice jednakih veličina. Od ove količine sastojaka trebalo bi ispasti otprilike 20 kuglica.
- Svaku kuglicu zgnječite, na nju stavite šljivu i zamotajte. Dobro pritisnite rukama kako bi tijesto u potpunosti prekrilo šljivu.
- Knedle kuhajte u slanoj vodi oko 10 minuta.
- U tavi rastopite malo maslaca i dodajte krušne mrvice te u to uvaljajte skuhane knedle.
- Poslužite toplo, po želji dodajte šećer, cimet, vrhnje ili šlag.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od šljiva1:25h12345
-
DesertiKolač od šljiva i badema1:20h12345
-
DesertiMuffini od suhih šljiva i oraha35 min12345
-
DesertiPita sa šljivama1:30h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345