Kremasta juha od šparoga

Kremasta juha od šparoga

Kremasta juha od šparoga
  • Objavljeno: Srijeda, 23.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova juha je dobar izvor kalija, vitamina A i C, željeza, folne kiseline, magnezija i selena.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 145 kcal / 606,68 kJ

Sastojci

Sastojci

  • 2 šalice krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
  • 220g svježih šparoga
  • 1/2 šalice nasjeckanog luka
  • 2 nasjeckane stabljike celera
  • 4 šalice vode
  • 2 žlice maslaca
  • 1 / 2 šalice cijelog pšeničnog brašna
  • 1 1/2 šalice mlijeka bez masti
  • papar, po želji

Priprema

U velikom loncu kuhajte krumpir, šparoge, luk, celer i vodu. Kada prokuha smanjite vatru, poklopite i kuhajte dok povrće ne omekša, oko 15 minuta. Umiješajte maslac.

U maloj zdjeli umutite zajedno brašno i mlijeko. Sipajte u smjesu polako uz neprestano miješanje. Povećajte toplinu i nastavite miješati dok se juha ne zgusne, oko 5 minuta. Dodajte papar i servirajte.

Šparoge su dobar izvor vlakana, folne kiseline, vitamina A, B, C, E, K i kroma. Šparoge čuvaju zdravlje kostiju i vid, pomažu regulirati šećer u krvi te jačaju imunološki sustav. Osim toga, sadrže visoki udio proteina.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti