Kremasta riža sa dimljenim bakalarom i šafranom
U kombinaciji sa šafranom i kuhanim jajima, otkrit ćete potpuno novu dimenziju rižota.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 425 kcal / 1.778,20 kJ
Sastojci
- 300g kuhane basmati riže
- 50g maslaca
- 3 sitno nasjeckana, tvrdo kuhana jaja
- 500 g dimljenog bakalara
- 100 ml vode
- 100 ml mlijeka
- 100ml bijelog vina
- 1 žlica mljevene crvene paprike
- prstohvat šafrana
- 1 žlica curryja u prahu
- 1 svježe naribani muškatni oraščić
- šaka nasjeckanog peršina
- 1 limun narezan na kolutove
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C.
Namastite vatrostalnu posudu maslacem.
Zagrijte vodu i mlijeko i dodajte bakalar. Pokrijte i ostavite kuhati 4 min.
U posebnoj zdjeli zagrijte vino i šafran. Pomiješajte rižu začinjenu solju i paprom i ostale začine, nasjeckana jaja i vino sa šafranom. Očistite bakalar i umiješajte ga u rižu. Dodajte preostali maslac i pecite 20 minuta.
Poslužite toplo uz kriške limuna.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeBakalar na bijelo2 h12345
-
Jela od ribeBakalar s gljivama i zelenom paprikom30 min12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
-
Jela od ribeBrzi ručak s tunom, tjesteninom i jajima10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti