Kremasta riža sa dimljenim bakalarom i šafranom

Kremasta riža sa dimljenim bakalarom i šafranom

Kremasta riža sa dimljenim bakalarom i šafranom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
U kombinaciji sa šafranom i kuhanim jajima, otkrit ćete potpuno novu dimenziju rižota.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 425 kcal / 1.778,20 kJ

Sastojci

  • 300g kuhane basmati riže
  • 50g maslaca
  • 3 sitno nasjeckana, tvrdo kuhana jaja
  • 500 g dimljenog bakalara
  • 100 ml vode
  • 100 ml mlijeka
  • 100ml bijelog vina
  • 1 žlica mljevene crvene paprike
  • prstohvat šafrana
  • 1 žlica curryja u prahu
  • 1 svježe naribani muškatni oraščić
  • šaka nasjeckanog peršina
  • 1 limun narezan na kolutove

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C.

Namastite vatrostalnu posudu maslacem.

Zagrijte vodu i mlijeko i dodajte bakalar. Pokrijte i ostavite kuhati 4 min.

U posebnoj zdjeli zagrijte vino i šafran. Pomiješajte rižu začinjenu solju i paprom i ostale začine, nasjeckana jaja i vino sa šafranom. Očistite bakalar i umiješajte ga u rižu. Dodajte preostali maslac i pecite 20 minuta.

Poslužite toplo uz kriške limuna.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti