Kremasti rižoto od rajčica

Kremasti rižoto od rajčica

Kremasti rižoto od rajčica
  • Objavljeno: Petak, 02.07.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kad pomislimo na tipično talijansko jelo, pomislimo na pizzu ili pastu. No, kremasti rižoto je podjednako popularan, stoga ovaj recept svakako trebate isprobati.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150 g riže
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 limenka pelata
  • 5 većih rajčica
  • 1 dl crvenog vina
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • prstohvat soli i papra
  • svježi bosiljak
  • maslinovo ulje
  • žlica koncentrata od rajčice (po potrebi)

Priprema rižota od rajčica

  1. Nasjeckajte luk i češnjak.
  2. Rajčice ogulite, izvadite sredinu i narežite na manje komade.
  3. U loncu na maslinovom ulju prepržite luk i češnjak. Dodajte crveno vino.
  4. Zatim u lonac dodajte rižu, pelate, rajčice te kuhajte na laganoj vatri polako ulijevajući temeljac. Konstantno miješajte kako riža ne bi zagorjela.
  5. Dodajte začine i po potrebi koncentrat rajčice.
  6. Prilikom serviranja rižoto ukrasite svježim bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti