Krumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
kilogram manjih krumpira prerezanih na pola
-
4 šnite slanine
-
2 žličice vinskog octa
-
1 žlica senfa
-
2 žlice meda
-
2 režnja protisnutog češnjaka
-
pola žličice soli
-
prstohvat papra
-
malo maslinovog ulja
-
ružmarin po želji
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Složite slaninu u lim za pečenje i pecite 7 minuta. Okrenite i pecite još 7 minuta, dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu i složite ju na papirnate ručnike. Grubo nasjeckajte nakon što papir upije višak masnoće.
3. U lim u kojemu se pekla slanina položite polovice krumpira okrenute ravnom stranom prema dole. Pecite 15 minuta, nakon toga ih okrenite i pecite još 15 minuta.
4. U zdjelici pomiješajte senf, med, češnjak, sol i papar. Dodajte maslinovo ulje i polako miješajte da se sastojci sjedine.
5. U zdjelu posložite krumpir, dodajte sjeckanu slaninu, prelijte pripremljenim umakom i dobro promiješajte. Na vrh posipajte komadiće ružmarina.
6. Poslužite toplo.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaLagana salata od piletine i avokada45 min12345
-
Jela od mesaKroketi od ostataka krumpira punjeni slaninom15 min12345
-
Jela od mesaSlatko kisela piletina50 min12345
-
Jela od mesaPiletina s medom i senfom1:30h12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti