Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom
Prah Cordyceps gljive i cimet čine ovaj desert iznimno ukusnim i zdravim.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 kruške
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica Cordyceps praha
- 50 gr miješanih orašastih plodova prema izboru (badema, lješnjaka, indijskih oraščića...)
- 2 žlice meda
- šlag (po želji)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kruške operite, prerežite po pola i izdubite u sredini. Orašaste plodove grubo sameljite ili nasjeckajte nožem.
- Pomiješajte mljevene orašaste plodove, cimet i prah Cordyceps gljive. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u udubljene kruške. Svaku krušku zatim prelijte s malo meda.
- Kruške poredajte po limu za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite oko 35 minuta, odnosno dok kruške ne omekšaju.
- Prije posluživanja po želji ukrasite šlagom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiCimet rolice1:30h12345
-
DesertiNeodoljiva vruća čokolada by Jamie Oliver20 min12345
-
DesertiPita od bundeve koja se ne peče15 min12345
-
DesertiZapečene kruške s medom i orasima50 min12345
-
DesertiKolačići od smokava40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345