Mekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem
Napravite ukusna i najmekša peciva na svijetu, premazana s maslinovim uljem i češnjakom!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg glatkog brašna
- 2 jaja
- 1/2 l mlakog mlijeka
- 1 dcl vode
- 1,5 dcl ulja
- 1 kocka kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 žlica soli
- 1 jaje za premazivanje
- 1 dcl maslinovog ulja
- 3 protisnuta češnja češnjaka
Priprema
- U malo mlijeka i šećera dodajte kvasac i ostavite nekoliko minuta da nabubri.
- U međuvremenu umutite jaja.
- Dodajte mlijeko, vodu, šećer, sol i ulje.
- Dodajte dignuti kvasac i lagano promiješajte.
- Postepeno dodajte brašno i rukama mijesite tijesto.
- Kada se tijesto prestane lijepiti za ruke, gotovo je.
- Tijesto ostavite u posudi i premažite ga s malo ulja ili vode kako se ne bi posušilo na vrhu.
- Prekrijte tijesto i posudu vlažnom krpom.
- Ostavite da se tijesto diže 2 sata.
- Od tijesta napravite 12 loptica
- Posložite ih na papir za pečenje i pustite još 30 min da odstoje.
- Prije pečenja premažite ih umućenim jajetom.
- Pecite na 180°C dok peciva ne poprime zlatnu boju.
- Pečena peciva premažite mješavinom maslinovog ulja i češnjaka.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i peciva
-
Kruh i pecivaFocaccia s crnim maslinama2 h12345
-
Kruh i pecivaLagani i tanki kruščići s jogurtom25 min12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa sjemenkama i datuljama50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345