Njoki u umaku od borovnice
Evo još jednog ukusnog načina za uživanje u svježim ljubičastim bobicama u slatko-slanoj verziji!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Njoki
- 200 g ricotta sira
- 2 jaja
- 100 g višenamjenskog brašna
- 2 žlice griza
- 50 g maslaca
- prstohvat soli
Umak
- 400 g borovnica
- 2 dl crnog vina
- 50 g šećera ili prirodnog zaslađivača
- 1 dl svježeg soka od limuna
- 1 dl voćnog likera (po želji)
Priprema
- Najprije napravite njoke tako da izmiješate omekšani ricotta sir sa žumanjcima. Zatim dodajte sol, griz i malo brašna pa sve dobro izmiješajte. Pospite brašno na radnu površinu i rukama formirajte tijesto.
- Tijesto razvaljajte i napravite dugački štap pa narežite na ušice. U slanoj vodi skuhajte njoke dok ne isplivaju. Skuhane njoke zalijte otopljenim maslacem.
- Dok se njoki kuhaju pripremite umak tako da na vatri zagrijete vino i šećer, a zatim dodajte borovnice. Kad voda dođe do vrenja, smanjite vatru i kuhajte još 6-7 minuta. Dodajte limunov sok i liker (po želji) i kuhajte još 1-2 minute.
- Na tanjuru poslužite njoke i zalijte ih umakom. Ukrasite po želji i poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki u umaku od kruške35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem25 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345