Piletina u limunu i češnjaku

Piletina u limunu i češnjaku

Piletina u limunu i češnjaku
  • Objavljeno: Utorak, 01.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo je recept s pilećim batacima, ali bez problema možete iskoristiti i čitavo pile ili, za verziju s manje kalorija, samo prsa.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 10 pilećih bataka
  • 5 kriški limuna
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 8 nasjeckanih češanja češnjaka
  • naribana korica od 2 limuna
  • 1/3 šalice soka od limuna
  • 4 žlice maslaca
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice ružmarina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 žličica majčine dušice

Priprema

U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu. Piletinu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pustite da stoji oko 1 sat na sobnoj temperaturi.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite piletinu oko 1 sat, izvadite i pustite da stoji 5 minuta prije posluživanja.

Poznato je da je pileće meso dobar izvor proteina, ali i aminokiseline triptofan koja oslobađa osjećaj ugode. Stoga se preporučuje kao prirodni antidepresiv, odnosno, ako se osjećate potišteno, konzumacija pilećeg ili purećeg mesa povisit će razinu serotonina u mozgu i poboljšati raspoloženje.

Vezani sadržaj:

Pročitajte koje je sve meso dobro za vas.

Saznajte koje opasnosti kriju bijele trakice na mesu.

Provjerite koju hranu treba izbjegavati u restoranima.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti