Puding s chia sjemenkama pogodan za dijabetičare!

Puding s chia sjemenkama pogodan za dijabetičare!

Puding s chia sjemenkama pogodan za dijabetičare!
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Svi ljubitelji pudinga obožavat će kombinaciju bobičastog voća, maslaca od kikirikija i chia sjemenki!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 6 žlica chia sjemenki
  • 250 g smrznutih ili svježih borovnica (možete koristiti i drugo bobičasto voće)
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 3,5 dl kokosovog mlijeka
  • 2 žlice sirupa od agave (poznat i kao medena vodica)

Priprema

  1. Borovnice (ili drugo bobičasto voće), maslac od kikirikija, kokosovo mlijeko i sirup od agave izmiksajte ručnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Odvojite nekoliko bobica za dekoraciju.
  2. U smjesu lagano dodajte chia sjemenke i miješajte rukom dok se sastojci ne sjedine, zatim izlijte u čašice ili posude.
  3. Stavite u hladnjak na 3-4 sata dok se smjesa ne stvrdne. Ako puding bude previše gust, razrijedite ga s mlijekom bez laktoze.
  4. Za dekoraciju koristite ostatak bobica i/ili maslac od kikirikija i poslužite hladno.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti