Punjene kruške
Ovo vegansko jelo izvrstan je obrok za sve ljubitelje jesenskog voća, posebice krušaka, a ukusno punjenje i lagani okus natjerat će vas da pojedete više od jedne!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 5 krušaka
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica kima
- 70 g oraha
- 20 g pinjola ili indijskih oraščića
- 20 g mljevenog đumbira
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i prepolovite kruške pa uklonite koštice. Kruške pospite s polovicom cimetom i kimom, stavite na papir za pečenje i pecite 20-25 minuta dok rubovi ne porumene, a sredina postane mekana.
- Ostavite kruške da se hlade na sobnoj temperaturi, a za to vrijeme napravite nadjev. Na papir za pečenje posložite orahe i pinjole, odnosno indijske oraščiće i stavite da se peče 4-5 minuta.
- Kad se kruške ohlade, žlicom izvadite sredinu, ali ostavite uz rubove kako se kruške ne bi raspale. Sve što se izvadili stavite u blender, dodajte orahe i pinjole i miješajte 2-3 minute. Dodajte đumbir i ostatak cimeta pa sve skupa kratko izmiješajte, ali pazite da ne dobijete glatku smjesu, ona mora imati laganu teksturu.
- Kruške posložite na pladanj ili tanjur i napunite s nadjevom. Ukrasite s orašastim plodovima, štapićima cimeta, bobičastim voćem ili po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiZapečene kruške s medom i orasima50 min12345
-
DesertiNajmedeniji gingerbread keksići40 min12345
-
DesertiPuding od kruške i đumbira20 min12345
-
Deserti
-
DesertiČokoladna torta s kestenom1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345