Raženi kruh

Kruh prije pečenja zarežite nožem po sredini.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450 g integralnog brašna
- 400 g raženog brašna
- 25 g svježeg kvasca
- 300 ml tople vode
- 1 žličica šećera
- 2 žličice soli
- 1 žličica komorača
- 1 žličica korijandera
Priprema
Pomiješajte brašno i dodajte toplu vodu u koju ste prethodno rastopili kvasac i šećer. Sve zajedno mijesite i dodajte ostale sastojke. Kada je tijesto gotovo, ostavite ga da odstoji 30 min na toplom mjestu, pokriveno s kuhinjskom krpom.
Izmijesite tijesto i oblikujte ga u okrugli kruh. Stavite tijesto u namašćen lim za pečenje i ostavite da odstoji 45 min pokriveno krpom na toplom mjestu.
Kruh pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 min.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
-
Kruh i pecivaBožićni kruh sa cimetom i grožđicama1 h12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345