Rižoto od šparoga
Lagani ručak kada ne znate što bi kuhali.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50g maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 sitno sjeckana mala glavica luka
- 3 sitno sjeckana režnja češnjaka
- 350g riže
- 250ml suhog bijelog vina
- 4 šalice vruće vode ili pilećeg temeljca
- šparoge izrezane na 3 cm dužine
- 1 / 2 šalice naribanog parmezana
- korica 1 limuna
- 1 / 2 šalice nasjeckanog peršina
Priprema
Zagrijte ulje i pola maslaca u velikoj, dubokoj tavi. Pržite luk i češnjak 3 do 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rižu i miješajte. Dodajte vino i miješajte 1 minutu. Dodajte vodu ili temeljac i kuhajte dok riža nije gotova, ali je još uvijek al dente. Dodajte šparoge, umiješajte sir, preostali maslac i pola šalice kipuće vode. Kada se svi sastojci pomiješaju, smanjite temperaturu i kuhajte još 5 minuta. Maknite s vatre, umiješajte koricu limuna i peršin. Dodajte parmezan na vrhu i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaProljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaProljetni povrtni rižoto50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasti rižoto u bijelom vinu1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti