Rižoto s tikvicama

Rižoto s tikvicama

Rižoto s tikvicama
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj kremasti rižoto odličan je izbor kada želite brz obrok kojeg se ne bi posramili ni pravi majstori kuhanja.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 šalice riže
  • 250 g naribanih tikvica
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/4 šalice bijelog vina
  • 200 ml povrtnog temeljca
  • 4 žlice parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 1.5 žlica bosiljka
  • sol
  • papar

Priprema rižota s tikvicama

  1. Procijedite tikvice od viška tekućine, a zatim u tavi zagrijte 2 žlice ulja.
  2. Na zagrijano ulje stavite tikvice, posolite ih, promiješajte i poklopite.
  3. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Ako je potrebno dodajte nekoliko žlica vode.
  4. U lonac stavite 2 žlice ulja i luk, te dinstajte oko 2 minute. Dodajte rižu, dobro miješajte još 2 minute.
  5. Zatim dodajte vino i kuhajte dok ne ispari u potpunosti. Prelijte rižu temeljcem i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, odnosno dok ne bude gotova.
  6. Dodajte bosiljak, maslac i parmezan i dobro izmiješajte.
  7. Na kraju dodajte tikvice, posolite i popaprite po želji.
  8. Poslužite toplo.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti