Slatki božićni kolačići s glazurom
Priprema ovih ukusnih božićnih keksića traje jako kratko, stoga ne brinite ako ih niste stigli napraviti na vrijeme.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 64 kcal / 267,78 kJ
Sastojci
- 1 šalica omekšanog maslaca
- 1 šalica šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 i 1/2 čajne žličice ekstrakta badema
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 i 1/2 šalice višenamjenskog brašna
- 1 žličica soli
Glazura: - 6 žlica omekšanog maslaca
- 3 žlice šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 do 4 žlice mlijeka
- prirodna boja za hranu
Priprema
- Pomiješajte maslac i šećer. Miksajte dok smjesa ne postane pahuljasta i prozračna.
- Dodajte preostale sastojke i dobro izmiješajte. Ohladite u hladnjaku 1 do 2 sata.
- Zagrijte pećnicu na 190°C.
- Na pobrašnjenoj površini, razvaljajte tijesto na 5 mm i izrežite uz pomoć božićnih kalupa za kolačiće.
- Obložite lim papirom za pečenje, posložite kolačiće i pecite ih 7 do 9 minuta dok ne porumene. U međuvremenu pomiješajte sastojke za glazuru.
- Kada se kolačići ohlade, prebacite glazuru u vrećicu, odrežite vrh škarama i ukrasite ih po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Blagdanska jelaSlatki božićni kolačići1:20h12345
-
Blagdanska jelaSlatki božićni kruh1:15h12345
-
Blagdanska jelaBožićna rolada s trešnjama1 h12345
-
Blagdanska jelaVoćni božićni kolač1:45h12345
-
Blagdanska jelaBožićni čokoladni cheesecake4:50h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345