Srdele s crvenim ribizlom

Srdele s crvenim ribizlom

Srdele s crvenim ribizlom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Začinite uobičajenu pripremu srdele s crvenim ribizlom
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:

  • 4 žlice želea od crvenog ribizla
  • sitno naribana korica limete
  • 60 ml suhog šerija
  • 800 g svježih srdela, očišćenih i bez glava
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • kriške limete za ukrašavanje

Za posluživanje

  • svježi crveni ribiz
  • svježa zelena salata

Priprema:

1. Zagrijte gril i na rešetku stavite aluminijsku foliju 2-3 minute prije pečenja.

2. Za marinadu ugrijte žele od crvenog ribiza u zdjeli iznad kipuće vode dok ne omekša. Dodajte naribanu koricu limete i šeri u zdjelu i sve dobro promiješajte.

3. Lagano isperite srdele i posušite ih upijajućim papirnatim ubrusom.

4. Stavite ih na dasku za rezanje i oštrim nožem napravite dijagonalne zareze po mesu ribe. U te proreze stavite sol ipapar.

5. Lagano kistom premažite ribu marinadom.

6. Stavite srdele na zagrijani gril i pecite 4-5 minuta sa svake strane.

7. Prilikom pečenja ribu povremeno premazujte preostalom marinadom. Poslužite sa zelenom salatom i kriškama limete.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti