Srdele s crvenim ribizlom
Začinite uobičajenu pripremu srdele s crvenim ribizlom
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 4 žlice želea od crvenog ribizla
- sitno naribana korica limete
- 60 ml suhog šerija
- 800 g svježih srdela, očišćenih i bez glava
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- kriške limete za ukrašavanje
Za posluživanje
- svježi crveni ribiz
- svježa zelena salata
Priprema:
1. Zagrijte gril i na rešetku stavite aluminijsku foliju 2-3 minute prije pečenja.
2. Za marinadu ugrijte žele od crvenog ribiza u zdjeli iznad kipuće vode dok ne omekša. Dodajte naribanu koricu limete i šeri u zdjelu i sve dobro promiješajte.
3. Lagano isperite srdele i posušite ih upijajućim papirnatim ubrusom.
4. Stavite ih na dasku za rezanje i oštrim nožem napravite dijagonalne zareze po mesu ribe. U te proreze stavite sol ipapar.
5. Lagano kistom premažite ribu marinadom.
6. Stavite srdele na zagrijani gril i pecite 4-5 minuta sa svake strane.
7. Prilikom pečenja ribu povremeno premazujte preostalom marinadom. Poslužite sa zelenom salatom i kriškama limete.
Izvor:
Niskokaloričnajela,specijalnoizdanjezaVečernjilist
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos sa šparogama i bulgurom40 min12345
-
Jela od ribeTilapija s kuskusom25 min12345
-
Jela od ribePečena riba s finim začinima1 h12345
-
Jela od ribeŠparoge s listom (riba)1 h12345
-
Jela od ribePašteta od tune bez jaja15 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345