Tjestenina s umakom od bundeve
Začinjeni umak od bundeve savršen je jesenski ručak koji je gotov u manje od pola sata.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100 g luka
- 250 g Hokkaido bundeve
- 1/2 žličice čilija u prahu
- 4 jušne žlice maslinovog ulja
- začini (sol, papar, šećer, peršin)
- 400 ml umaka od rajčice
- 300 g tjestenine
- 30 g ribanog sira
- 20 g sjemenki od bundeve
Priprema tjestenine s umakom od bundeve
- Tjesteninu stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu dok ne postane al dente.
- Za to vrijeme pripremite umak. Najprije luk, bundevu i šampinjone operite i narežite na sitne komadiće.
- U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i prepržite povrće oko 10 minuta. Dodajte sol, papar, šećer i čili te pirjajte još 1 minutu.
- Zatim u tavu s povrćem ulijte umak od rajčice i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
- Umak prelijte preko kuhane tjestenine te na vrh posipajte ribani sir i ukrasite sjemenkama bundeve.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i mozzarellom45 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina sa šampinjonima50 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s brokulom i parmezanom25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti