Torta s jagodama i sladoledom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 žlica maslaca
- 1 1 / 2 šalica brašna
- 1 / 2 žličice soli
- 1 / 4 žličice praška za pecivo
- 1 / 4 žličice sode bikarbone
- 1 šalica šećera
- 3 velika jaja
- 1 / 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 / 2 šalice nemasne mlaćenice
- 1 šalica svježih jagoda
- 1 žlica džema od maline
- 1,5 kg omekšanog sladoleda od vanilije
Priprema
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu namazati maslacem i pobrašniti. Pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Mikserom umutiti maslac i šećer. Dodati jaja (jedno po jedno) i vaniliju. Naizmjence dodavati mješavinu brašna u tri dijela i mlaćenicu u dva, s time da miješanje počnete i završite mješavinom brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup. Pecite 30 do 40 minuta. Neka se 15 minuta hladi u kalupu zatim okrenite tortu na stalak, i neka se potpuno ohladi. Koristeći oštar nož prepolovite tortu vodoravno.
Dok se torta hladi, pomiješajte nasjeckane jagode i džem. Sladoledom namažite polovicu biskvita. Jagode i džem stavite na sladoled. Poklopite biskvitom.
Preostalim sladoledom premažite cijelu tortu. Zamrznite na barem 6 sati. Neka torta odstoji barem 15 minuta na sobnoj temperaturi prije rezanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiTorta sa šlagom i bobičastim voćem1:10h12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti