Umak od bijelog graha

Umak od bijelog graha

Umak od bijelog graha
  • Objavljeno: Srijeda, 24.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste ljubitelj umaka kao što je humus, onda će vas ovaj umak od graha sigurno oduševiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 konzerva bijelog graha (cca 400 g) 
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • sok od ½ limuna 
  • ribana korica od ½ limuna 
  • 1 režanj češnjaka 
  • pola žličice soli 
  • prstohvat papra 
  • voda (po potrebi) 

Priprema umaka od bijelog graha

1. Ocijedite grah i isperite pod mlazom vode. Nekoliko komada graha možete ostaviti za ukrašavanje.

2. U posudu od električne sjeckalice stavite grah, maslinovo ulje, sok i koricu od limuna, protisnuti češnjak, sol i papar. Uključite sjeckalicu najprije na sporiju brzinu, a zatim ju postepeno povećavajte dok ne dobijete glatku smjesu.

3. Ako želite rjeđi umak, u sjeckalicu dodajte nekoliko žlica vode (jednu po jednu) dok ne postignete željenu gustoću.

4. Premjestite umak u zdjelu i na vrh stavite nekoliko komada graha (po želji).

5. Ohladite prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti