Umak od patlidžana i jogurta
Niskokalorično, zdravo i ukusno!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 500 gpatlidžana
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 režnja češnjaka,nasjeckanog
- 190 g svježe crvene paprike, nasjeckane
- 150ml nemasnog jogurta
- sol
- papar
- 25 g maslina,nasjeckanih
- 225 g cvjetače
- 225 g brokule
- 125 gmrkve, očišćene i nasjeckane na trake
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 ºC.
- Izbodite koru patlidžana vilicom i stavite ih na lim za pečenje. Pecite 40 minuta ili dok meso potpuno ne omekša. Ostavite da se ohlade te izrežite na pola. Žličicom odvojite unutrašnjost patlidžana od kore i stavite u zdjelicu.
- Izmiješajte patlidžan, maslinovo ulje, češnjak i crvenu papriku u mikseru te dodajte jogurt. Nakon što dobro izmiješate dodajte sol i papar. Dodajte nasjeckane masline te stavite u hladnjak na 30 minuta.
- Skuhajte cvjetaču i brokulu te isperite u hladnoj vodi. Poslužite kuhano povrće i sirovu mrkvu uz umak od patlidžana i jogurta.
Izvor:
gastro.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani i umak od jogurta1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći ajvar4 h12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti