Veganski čokoladni puding bez šećera

Veganski čokoladni puding bez šećera

Veganski čokoladni puding bez šećera
  • Objavljeno: Petak, 11.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Veganski čokoladni puding bez bijelog šećera lagan je i osvježavajuć, a kremasti avokado daje mu super bogat okus koji će vas osvojiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 avokada
  • 15-ak datulja
  • 3 dl nezaslađenog bademovog ili kokosovog mlijeka
  • 120 g nezaslađenog kakao praha
  • 80 g javorovog ili agava sirupa
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema

  1. U šalicu ili posudu ulijte toplu vodu i natopite datulje 5-10 minuta, a nakon toga ih procijedite.
  2. Sve sastojke stavite u blender i izmiješajte dok ne dobijete gustu, kremastu smjesu.
  3. Stavite u hladnjak na barem 3 sata. Prije posluživanja promiješajte, poslužite u posudicama, i ukrasite po želji. Ako želite, možete na vrh staviti prstohvat soli.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti