Veganski meringue s jagodama
Meringue uz dodatak voća čini savršen proljetni desert.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:35h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 39 kcal / 163,18 kJ
Sastojci
- 400 g konzerviranog slanutka
- 100 g šećera
- 500 g svježih jagoda
Priprema
Zagrijte pećnicu na 110°C.
Ocijedite slanutak tako da sačuvate tekućinu iz konzerve, a slanutak spremite za pripremu neke ukusne salate ili priloga. Uz pomoć miksera, miksajte tekućinu i postupno dodajte šećer. Miksajte sve dok smjesa ne postane gusta i sjajna.
Smjesu odvajajte šlicom i stavljajte na lim za pečenje, obložen masnim papirom. Neka razmak bude debeo oko 8 cm. Pecite 1 sat i 15 minuta dok smjesa ne postane hrskava, ali pazite da ne zagori.
Ostavite par minuta da se ohlade, a zatim ih ukrasite narezanim jagodama i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiPanna Cotta s umakom od malina30 min12345
-
Deserti
-
DesertiČokoladne kocke s malinama1:15h12345
-
DesertiVoćne kocke12345
-
DesertiPita od malina1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345