Vege burger (Crohn friendly) by Petra Terner
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice sojinih ljuskica
- 1 jaje
- krušne mrvice
- šaka naribanih tikvica
- odstajalo pecivo za burger
- 12 kolutova tikvica sa žara
- maslinovo ulje
- sol
- nekoliko listova salate
- 4 šnite rajčice
- bio umak od rajčice
Priprema Crohn friendly vege burgera by Petra Terner
1. Sojine ljuskice stavite kuhati u posoljenu vodu. Kada voda zavrije i ljuskice se dignu na površinu znači da su gotove te ih ocijedite i istisnite višak vode iz njih.
2. Kuhane ljuskice stavite u posudu, dodajte jaje, sol, ribanu tikvicu i krušne mrvice. Promiješajte kako bi se smjesa povezala. Smjesa bi trebala biti kompaktna tako da od nje možete oblikovati pogačice. Ostavite pogačice sa strane.
3. Na gril tavu stavite malo maslinovog ulja i prepecite peciva kako bi bila hrskava te maknite sa strane.
4. Zatim na tavu stavite kolutove tikvice i pogačice od pripremljene smjese te pecite dok ne dobiju smeđe zlatnu boju.
5. Na peciva stavite malo umaka od rajčice i salatu. Na to stavite pečene tikvice, a na njih pogačice od soje. Na vrh stavite rajčicu, prelijte umakom od rajčica, poklopite pecivom i vaš burger je spreman.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti