Vege burger (Crohn friendly) by Petra Terner

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice sojinih ljuskica
- 1 jaje
- krušne mrvice
- šaka naribanih tikvica
- odstajalo pecivo za burger
- 12 kolutova tikvica sa žara
- maslinovo ulje
- sol
- nekoliko listova salate
- 4 šnite rajčice
- bio umak od rajčice
Priprema Crohn friendly vege burgera by Petra Terner
1. Sojine ljuskice stavite kuhati u posoljenu vodu. Kada voda zavrije i ljuskice se dignu na površinu znači da su gotove te ih ocijedite i istisnite višak vode iz njih.
2. Kuhane ljuskice stavite u posudu, dodajte jaje, sol, ribanu tikvicu i krušne mrvice. Promiješajte kako bi se smjesa povezala. Smjesa bi trebala biti kompaktna tako da od nje možete oblikovati pogačice. Ostavite pogačice sa strane.
3. Na gril tavu stavite malo maslinovog ulja i prepecite peciva kako bi bila hrskava te maknite sa strane.
4. Zatim na tavu stavite kolutove tikvice i pogačice od pripremljene smjese te pecite dok ne dobiju smeđe zlatnu boju.
5. Na peciva stavite malo umaka od rajčice i salatu. Na to stavite pečene tikvice, a na njih pogačice od soje. Na vrh stavite rajčicu, prelijte umakom od rajčica, poklopite pecivom i vaš burger je spreman.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s bananom i maslacem od kikirikija15 min12345
Popularni recepti
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
-
Jela od mesaJuneći gulaš s krumpirom1 h12345