Zeleni rezanci sa škampima
Napravite ukusne rezance sa škampima, maslinovim uljem i češnjakom za manje od 30 minuta!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 27 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- pakiranje zelenih rezanaca
- 250 g očišćenih škampa
- 3 režnja češnjaka
- 2 žličice sušenog bosiljka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice naribanog tvrdog sira
- 1 žlica limunovog soka
- sol i papar po želji
Priprema zelenih rezanaca sa škampima
- Skuhajte rezance prema uputama s pakiranja. Procijedite ih i sačuvajte 3 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte protisnuti češnjak i pirjajte 30 sekundi.
- Zatim dodajte škampe i pirjajte oko 2 minute uz konstantno miješanje.
- Dodajte procijeđene rezance i dobro promiješajte.
- Dodajte limunov sok, naribani sir i bosiljak te začinite solju i paprom po ukusu (sir ribanac je dosta slan, pa nemojte pretjerati sa solju).
Poslužite toplo!
Jeste li znali?
Češnjak i maslinovo ulje čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sustava i jačaju imunitet!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeJakobove kapice s maslinovim uljem i češnjakom20 min12345
-
Jela od ribeTjestenina sa škampima, fetom i maslinama35 min12345
-
Jela od ribeMarinirani škampi u limunu i češnjaku20 min12345
-
Jela od ribeKremasta salata s tjesteninom i kozicama29 min12345
-
Jela od ribeŠkampi sa senfom i limunom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345