Zobeni keksi s maslacem od kikirikija
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 veća banana
- 50 gr kokosovog šećera
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ½ žličica cimeta
- prstohvat soli
- 110 gr zobenih pahuljica
- 60 gr bademovog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
Dodatno:
- 40 gr nasjeckane tamne čokolade
- 40 gr nasjeckanih lješnjaka ili badema
- 40 gr sušenih brusnica
Priprema zobenih keksa s maslacem od kikirikija
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Za to vrijeme u posudi pomiješajte suhe sastojke (kokosov šećer, cimet, sol, bademovo brašno, prašak za pecivo i zobene pahuljice).
3. U drugoj posudi pomoću vilice izgnječite bananu u pire, dodajte maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije te sve miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Zatim dodajte mješavinu suhih sastojaka i sve dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine.
4. Ako koristite neke od dodatnih sastojaka, umiješajte ih u smjesu.
5. Od smjese formirajte kuglice otprilike jednake veličine i izravnajte ih u oblik keksa pomoću dlana.
6. Na lim za pečenje stavite masni papir i poredajte kekse pazeći da između njih ima nekoliko centimetara razmaka.
7. Pecite oko 8 minuta, a zatim ih okrenite i vratite u pećnicu na još 8 minuta.
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač s malinama i zobenim pahuljicama1 h12345
-
Deserti
-
DesertiZobene palačinke s bananom i kikiriki maslacem5 min12345
-
DesertiVeganski keksići s čokoladom1 h12345
-
DesertiČokoladni keksi bez pečenja10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti