Objašnjenje pojma Aditivi:
Tvari koje se normalno ne konzumiraju, niti su tipičan sastojak namirnice, bez obzira na prehrambenu vrijednost, a dodaju se namjerno zbog tehnoloških i senzorskih svojstava. Dodaju se namirnicama u tehnološkom postupku proizvodnje, tijekom pripreme, obrade, prerade, oblikovanja, pakovanja, transporta i čuvanja. Neki aditivi ili aditivima slične tvari su prirodnog podrijetla kao vitamin C, beta-karoten, pektin, ezimi, karagenan, neke arome i dr., dok su drugi aditivi sintetizirani kemijski spojevi točno poznatog sastava.
- Broj pojmova u rječniku: 2.173
Članci sa pojmom: Aditivi
Pretraživanje rječnika
-
Recept dana
Knedle od kruha
30 min12345 -
Recept tjedna
Pečeni krumpir s vrhnjem: Kremasti prilog...
1:30h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345