3 jednostavna recepta s narančom
Naranča je jedan od najboljih izvora vitamina C. Jedna naranča srednje veličine sadrži 93% vitamina C, 13% vlakana, 10% folne kiseline, 9% vitamina B1, 7% bakra, 7% kalija i 5% kalcija od preporučene dnevne vrijednosti.
Dosadašnja istraživanja su pokazala da naranča jača imunološki sustav, smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu i sudjeluje u prevenciji niza kroničnih bolesti. Jedno istraživanje je pokazalo da redovitom konzumacijom soka od naranče možete smanjiti rizik od nastanka bubrežnih kamenaca.
Naranča se pokazala učinkovitom u prevenciji i ublažavanju probavnih smetnji, kao što su dijareja, zatvor i mučnine, a preliminarna istraživanja su pokazala da može pomoći u ublažavanju simptoma reumatoidnog artritisa. Donosimo vam tri jednostavna recepta za ukusna jela s narančama.
Mrkva je dobar izvor tiamina, niacina, vitamina B6, folne kiseline i mangana, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K i kalija. Ovi muffini su ukusni i zdravi, a predlažemo da ih jedete uz šalicu toplog čaja od kamilice. Recept za ove muffine potražite ovdje.
Bundeva je dobar izvor vitamina E, tiamina, niacina, vitamina B6, folnekiseline, željeza, magnezija i fosfora, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, riboflavina, kalija, bakra i mangana. Ova juha je jednostavna za pripremu, okrijepit će vas i ugrijati, a recept možete pronaći ovdje.
Cikla je dobar izvor vitamina C, željeza i magnezija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalija i mangana. Redovita konzumacija smoothieja je odličan način da povećate unos nutritivnih spojeva. Ovaj smoothie će ojačati vaš imunitet i potaknuti rad probavnog sustava, a recept možete potražiti ovdje.
Nastavite čitati zašto je narančina korica dobra za zdravlje.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345