3 prednosti đumbira
Đumbir je jedan od najčešće korištenih začina u svijetu. Iz razloga što se odlično slaže uz sve vrste jela i jednostavan je za pripremu, sve veći broj ljudi počinje svakodnevno koristiti đumbir.
Đumbir je najbolji svjež, ali neće izgubiti svoja svojstva termičkom obradom. Đumbir možete koristiti za pripremu deserta, mesa, salate, juhe, variva i toplih napitaka. Ima blagotvorno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma i krije brojne zdravstvene prednosti.
Saznajte kako čaj od đumbira i jabuke jača imunitet.
Lijek protiv bolova
Nedavno istraživanje je pokazalo da protuupalno djelovanje đumbira može ublažiti bilo kakve vrste bolova. Đumbir se pokazao jako učinkovitim u ublažavanju simptoma artritisa, kroničnog upalnog stanja kostiju i zglobova.
Lijek za probavne smetnje
Đumbir će jako brzo ublažiti nadutost, grčeve i plinove. Topli napitak od đumbira se pokazao učinkovitim u prevenciji zatvora. Đumbir će potaknuti rad probavnog sustava i pospješiti apsorpciju hranjivih tvari iz hrane.
Za prevenciju raka
Đumbir ima odlično antioksidacijsko svojstvo, zbog čega je jako učinkovit u smanjenju razine slobodnih radikala, spojeva koji povećavaju rizik od nastanka različitih vrsta raka.
Nastavite čitati zašto volimo đumbir.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Wok od junetine, mahuna, paprike i...
30 min12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345