Ako jaja čuvate u vratima hladnjaka, prestanite odmah!

Većina ljudi jaja čuva na vratima hladnjaka jer u njima postoji polica s posebnim odjeljcima, tako da se to čini prilično logičnim.
No, stručnjaci u području prehrane i zdravlja da se ne slažu i naglašavaju da su vrata hladnjaka mjesto gdje su najveće promjene temperature koja nikako nisu dobro mjesto za najosjetljivije namirnice, a jaja su svakako jedan od njih. Vrata su najtopliji dio hladnjaka i jaja se na njima najbrže pokvare.
Isto tako, vrata hladnjaka su podložna naglim promjenama temperature zbog konstantnog otvaranja i zatvaranja, što nije dobro za jaja.
Zanima vas koliko dugo smijemo čuvati jaja u hladnjaku? Otkrijte na linku ili klikom na sliku!
Da bi jaja dulje ostala svježa za konzumaciju, osobito u toplijim danima, najbolje bi bilo da ih u originalnoj ambalaži stavite na policu hladnjaka, i to dalje od hrane koja ima jake mirise jer ih jaja, bez obzira na to što imaju koru, brzo i intenzivno upijaju.
Vezani sadržaj:
- Evo što se događa s vašim tijelom ako svaki dan jedete jaja!
- Saznajte to je bolje jesti samo bjelanjke ili cijelo jaje!
- Pogledajte VIDEO: Evo kako ćete prepoznati jaja zaražena salmonelom!
- Otkrijte zašto su jaja za doručak bolji izbor od žitarica!
-
Recept dana
Prženi slanutak - ukusna i zdrava grickalica
40 min12345 -
Recept tjedna
Rižoto s tikvicama
40 min12345 -
Recept mjeseca
Kremasta juha od tikvica i mrkve
35 min12345