Čokolada sprječava moždani udar?

Čokolada sprječava moždani udar?

Čokolada sprječava moždani udar?
  • Objavljeno: Subota, 13.02.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema novom istraživanju, čokolada može spriječiti moždani udar te smanjiti rizik smrti nakon moždanog udara.

Naime, čokolada je bogata antioksidansima, za koje je moguće da imaju zaštitnu ulogu protiv moždanog udara. Prvim istraživanjem se ustanovilo da je oko 45 000 ljudi, koji su često jeli čokoladu, za 22% imali manji rizik od moždanog udara, za razliku od onih koji nisu jeli čokoladu. Drugo istraživanje je pokazalo da je oko 1 200 ljudi, koji su jeli male količine čokolade nakon moždanog udara, imalo za 46% manji rizik od smrti kao posljedice moždanog udara.

Međutim, bitno je napomenuti kako rezultati istraživanja nisu u potpunosti vjerodostojni te da je potrebno nastaviti istraživanje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti