Dijabetes u trudnoći sve češći
Kategorija: Zanimljivosti
Istraživači upozoravaju da žene trebaju paziti koju hranu konzumiraju tijekom trudnoće jer je rizik za dijabetes tada znatno veći nego inače.
Dijabetes se najčešće razvija u drugoj polovici trudnoće i ponovno nestaje nakon poroda. Dijabetes u može uzrokovati razne komplikacije koje utječu na zdravlje majke i bebe. Zbog dijabetesa najčešće dolazi do hormonalnih promjena, povećanja krvnog tlaka i krvnog šećera, što nikako nije dobro za bebu. Često se porod obavlja u obliku carskog reza.
Rezultati znanstvenog istraživanja upućuju da treba izuzetno paziti na prehranu tijekom trudnoće.
Najčitanije zanimljivosti
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345