Dijabetes u trudnoći sve češći

Dijabetes u trudnoći sve češći

Dijabetes u trudnoći sve češći
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.03.2010.
  • Broj pregleda: 1.528
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Istraživači upozoravaju da žene trebaju paziti koju hranu konzumiraju tijekom trudnoće jer je rizik za dijabetes tada znatno veći nego inače.

Dijabetes se najčešće razvija u drugoj polovici trudnoće i ponovno nestaje nakon poroda. Dijabetes u može uzrokovati razne komplikacije koje utječu na zdravlje majke i bebe. Zbog dijabetesa najčešće dolazi do hormonalnih promjena, povećanja krvnog tlaka i krvnog šećera, što nikako nije dobro za bebu. Često se porod obavlja u obliku carskog reza.

Rezultati znanstvenog istraživanja upućuju da treba izuzetno paziti na prehranu tijekom trudnoće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti