Fermentirani češnjak snižava krvni tlak i pobjeđuje prehladu!

Fermentirani češnjak snižava krvni tlak i pobjeđuje prehladu!

Fermentirani češnjak snižava krvni tlak i pobjeđuje prehladu!
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.02.2016.
  • Broj pregleda: 3.894
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Češnjak se već više od 5000 godina koristi u svrhu poboljšanja cjelokupnog zdravlja i prevencije niza bolesti. Ipak, većina ljudi ne voli okus sirovog češnjaka, zbog čega stručnjaci predlažu da isprobate fermentirani češnjak. Njegov okus je puno blaži, a ljekovita svojstva su jednako dobra. Jednostavan je za pripremu. Sve što vam treba su češnjak i jabučni ocat.

Isprobajte recept za fermentirani češnjak potražite ovdje!

Pobjeđuje prehladu

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Advances In Therapy, otkrivaju da češnjak smanjuje rizik od nastanka prehlade za 63%, a također može ubrzati oporavak za čak 4 dana.

Snižava krvni tlak

Prema rezultatima jednog istraživanja, objavljenih u časopisu Journal of Pharmaceutical Sciences, češnjak je jednako učinkovit kao i lijekovi za regulaciju krvnog tlaka.

Poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava

Češnjak može regulirati razinu kolesterola i smanjiti rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Na taj način smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti i začepljenja arterija.

Poboljšava zdravlje koštanog sustava

U sastavu češnjaka pronalazimo cink, mangan, vitamin B6, vitamin C i enzime koji poboljšavaju zdravlje koštanog i vezivnog tkiva. Jedno istraživanje je pokazalo da češnjak može poboljšati apsorpciju kalcija.

Isprobajte napitak od češnjaka i đumbira koji smanjuje krvni tlak!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti