I lonce i kuhinju
Kako najefikasnije očistiti kuhinju? Dezinfekcijsko sredstvo najbolja je obrana od uzročnika bolesti koji se skrivaju u kuhinji u kojoj se uvijek nešto radi, piše kanadski list Vancouver Sun.
Svaki dan napravite otopinu u omjeru od 30 mililitara dezinfekcijskog sredstva na 4 litre tople, a ne vruće vode. Vruća voda uzrokuje isparavanje dezinfekcijskog sredstva. Prebrišite plohe kuhinjskih elemenata čistom krpom koju ste namočili u tu otopinu. Pustite da se plohe same osuše. Tako će duže biti u kontaktu s dezinfekcijskim sredstvom, što omogućava uništavanje većeg broja mikroorganizama.
Perite suđe u vrućoj vodi u kojoj ima deterdženta, a potom ga dezinficirajte tako da ga ostavite nekoliko minuta u spomenutoj otopini. Kad se suđe osuši, na njemu neće biti ostataka kemikalija.
Spužvice, krpe i četke za pranje suđa svakodnevno perite u vodi u koju ste dodali sredstvo za dezinfekciju.
Osim toga, temeljito perite ruke, naročito ispod noktiju, kako biste smanjili opasnost da rukama onečistite hranu.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345