I lonce i kuhinju

I lonce i kuhinju

I lonce i kuhinju
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kako najefikasnije očistiti kuhinju? Dezinfekcijsko sredstvo najbolja je obrana od uzročnika bolesti koji se skrivaju u kuhinji u kojoj se uvijek nešto radi, piše kanadski list Vancouver Sun.

Svaki dan napravite otopinu u omjeru od 30 mililitara dezinfekcijskog sredstva na 4 litre tople, a ne vruće vode. Vruća voda uzrokuje isparavanje dezinfekcijskog sredstva. Prebrišite plohe kuhinjskih elemenata čistom krpom koju ste namočili u tu otopinu. Pustite da se plohe same osuše. Tako će duže biti u kontaktu s dezinfekcijskim sredstvom, što omogućava uništavanje većeg broja mikroorganizama.

Perite suđe u vrućoj vodi u kojoj ima deterdženta, a potom ga dezinficirajte tako da ga ostavite nekoliko minuta u spomenutoj otopini. Kad se suđe osuši, na njemu neće biti ostataka kemikalija.

Spužvice, krpe i četke za pranje suđa svakodnevno perite u vodi u koju ste dodali sredstvo za dezinfekciju.

Osim toga, temeljito perite ruke, naročito ispod noktiju, kako biste smanjili opasnost da rukama onečistite hranu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti