I lonce i kuhinju

I lonce i kuhinju

I lonce i kuhinju
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.07.2008.
  • Broj pregleda: 154
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kako najefikasnije očistiti kuhinju? Dezinfekcijsko sredstvo najbolja je obrana od uzročnika bolesti koji se skrivaju u kuhinji u kojoj se uvijek nešto radi, piše kanadski list Vancouver Sun.

Svaki dan napravite otopinu u omjeru od 30 mililitara dezinfekcijskog sredstva na 4 litre tople, a ne vruće vode. Vruća voda uzrokuje isparavanje dezinfekcijskog sredstva. Prebrišite plohe kuhinjskih elemenata čistom krpom koju ste namočili u tu otopinu. Pustite da se plohe same osuše. Tako će duže biti u kontaktu s dezinfekcijskim sredstvom, što omogućava uništavanje većeg broja mikroorganizama.

Perite suđe u vrućoj vodi u kojoj ima deterdženta, a potom ga dezinficirajte tako da ga ostavite nekoliko minuta u spomenutoj otopini. Kad se suđe osuši, na njemu neće biti ostataka kemikalija.

Spužvice, krpe i četke za pranje suđa svakodnevno perite u vodi u koju ste dodali sredstvo za dezinfekciju.

Osim toga, temeljito perite ruke, naročito ispod noktiju, kako biste smanjili opasnost da rukama onečistite hranu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti