Indijski oraščići ublažavaju depresiju!

Indijski oraščići ublažavaju depresiju!

Indijski oraščići ublažavaju depresiju!
  • Objavljeno: Srijeda, 25.05.2016.
  • Broj pregleda: 383
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Depresija je jedna od najčešćih mentalnih bolesti od koje boluju ljudi diljem svijeta, neovisno o dobi i spolu. Simptomi depresije mogu biti toliko suptilni da se bolest vrlo često dijagnosticira u kasnijim stadijima. Postoji niz različitih lijekova koji se koriste u svrhu ublažavanja simptoma i liječenja depresije, ali većina njih uzrokuje neželjene nuspojave.

Postoje potpuno prirodni načini pomoću kojih možete izliječiti depresiju. Istraživanja su pokazala da redovita tjelovježba umjerenim intenzitetom može pomoći jer potiče oslobađanje hormona sreće, a smanjuje razinu hormona stresa.

Saznajte kako na potpuno prirodan način pobijediti stres!

Indijski oraščići također mogu pomoći u ublažavanju simptoma depresije, a najbolje od svega je što ne uzrokuju neželjene nuspojave. Indijski oraščići su odličan izvor aminokiselina i triptofana. Aminokiseline se u tijelu pretvaraju u niacin,a triptofan u serotonin. Serotonin je neurotransmiter koji je vrlo važan u borbi protiv depresije. On potiče dobro raspoloženje, povećava razinu energije, opušta i povećava osjećaj zadovoljstva.

Gotovo sve osobe koje boluju od depresije imaju manjak serotonina u tijelu. Upravo zato su vrlo česti simptomi depresije povišena razina hormona stresa, ljutnja i tuga. 1/2 šalice indijskih oraščića sadrži oko 2.000 miligrama triptofana, što je gotovo identična količina koju pronalazimo u većini antidepresiva.

Osim za ublažavanje simptoma depresije, indijski oraščići se mogu koristiti za poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma. Istraživanja su pokazala da indijski oraščići potiču mršavljenje, povećavaju razinu energije, opuštaju, reguliraju srčani ritam i rad živčanog sustava.

Saznajte koji su suptilni simptomi depresije!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti