Kako ublažiti žgaravicu uzrokovanu prejedanjem?

Kako ublažiti žgaravicu uzrokovanu prejedanjem?

Kako ublažiti žgaravicu uzrokovanu prejedanjem?
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Ako nakon obroka imate neugodan zadah kojeg prati bol u želucu ili žarenje, nadutost, pa čak i štucanje, vjerojatno patite od žgaravice uzrokovane prejedanjem!

Da biste prevenirali ovu vrstu žgaravice, potrebno je pripaziti na pojedenu količinu, sporije jesti i pažljivo birati namirnice.

Obzirom da rijetki mogu odoljeti bogatom uskršnjem doručku, u nastavku donosimo male savjete koji puno znače za naš želudac i probavu.

Evo kako ublažiti žgaravicu uzrokovanu prejedanjem:

Soda bikarbona

Ako osjećate težinu u želucu i pritom se javi žgaravica, stavite ½ žličice u čašu vode i razmutite. Popijte mješavinu odjednom i pričekajte nekoliko minuta da počne djelovati. Ubrzo biste trebali osjećati potrebu za podrigivanjem, što je potpuno normalno i poželjno!

Saznajte zašto je soda bikarbona odlična za ispiranje usne šupljine!

Cimet

Istraživanja pokazuju da cimet može ublažiti probavne smetnje i smanjiti proizvodnju želučane kiseline. Pomiješajte ½ žličice cimeta s 1 dcl vode i popijte nakon obilnijeg obroka.

Komorač i kim

Napravite čaj od komorača i kima. Ova mješavina biljaka će umiriti želudac i ublažiti nadutost.

Saznajte koja eterična ulja pobjeđuju žgaravicu!

Jabučni ocat

Jabučni ocat ima ublažava i smanjuje proizvodnju želučane kiseline. Jabučni ocat možete piti i duži period, ne samo uslijed prejedanja jer ima alkalno djelovanje što je dobro za organizam. Pomiješajte 1 žlicu jabučnog octa s 2 čaše vode.

Đumbir

Đumbir potiče probavu i smiruje želučane tegobe. Napravite blagi čaj od đumbira koji će eliminirati mučninu i smiriti žgaravicu!

Iskoristite đumbir za detoksikaciju i mršavljenje!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti