Kemikalije u hrani uzrokuju pretilost

Kemikalije u hrani uzrokuju pretilost

Kemikalije u hrani uzrokuju pretilost
  • Objavljeno: Utorak, 16.02.2010.
  • Broj pregleda: 1.641
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Stručnjaci su ustanovili da određene kemikalije koje se nalaze u hrani uzrokuju pretilost.

Hrana, koju svakodnevno jedemo misleći da je zdrava, zapravo sadrži kemikalije koje mogu uzrokovati pretilost te ugroziti naše zdravlje. ti sastojci su uglavnom pesticidi, hormoni rasta, antibiotici i plastični zagađivači. Te kemikalije ometaju funkciju hormonalnog sustava te mogu uzrokovati bolesti srca, dijabetes, pretilost te visok kolesterol. Njih svakodnevno unosimo u organizam, a da toga nismo ni svjesni. Najčešće se nalaze u hrani sa zaštitnom plastikom, pakiranoj hrani te poprskanom voću i povrću.

Nažalost, unos takvih kemikalija je neizbježan, osim ako sami uzgajate ono što jedete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti