Ključ vitalnosti su prehrambena vlakna
Opsežna istraživanja pokazala su da je kod osoba koje imaju prehranu siromašnu prehrambenim vlaknima incidencija razvijanja raznih bolesti poput divertikula, šećerne bolesti tip 2 i bolesti srca značajno veća. Prehrambena vlakna koja pomažu u održavanju normalnog funkcioniranja organizma se ponajprije nalaze u integralnim žitaricama i mahunarkama. Primjerice, suhi grah i leća poznati su po tome što sadrže oligosaharide, jednu vrstu složenih ugljikohidrata koja imaju povoljan učinak na probavu odraslih ljudi i djece. Na osnovu razlike u kemijskom sastavu ugljikohidrata mijenjaju se i njihova svojstva pa tako i utjecaj na ljudski organizam.
Unosite li vi prehrambena vlakna?
Istraživanja su pokazala da unosimo jedva pola od preporučene dnevne doze prehrambenih vlakana. Kao posljedica, javljaju se mnogi problemi u organizmu.
Danas je teško zadovoljiti sve standarde zdrave prehrane, te često i zbog manjka vremena osjećamo nedostatak energije, stalan umor ili pad imuniteta.
Kad želimo napraviti korak naprijed po pitanju prehrane, treba se zapitati par jednostavnih pitanja:
- Imate li problema s probavom?
- Želite li smanjiti tjelesnu masu?
- Želite uravnotežiti lipide u krvi?
- Imate šećernu bolest?
- Želite se hraniti zdravije?
Ukoliko ste potvrdno odgovorili na barem jedno pitanje, zaista imamo rješenje za Vas.
Pozivamo vas na besplatno predavanje pod nazivom "Ključ vitalnosti su prehrambena vlakna" koje će se održati 2. travnja 2015. godine u 20h, u prostorijama Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.
Poslušajte, educirajte se o važnosti prehrambenih vlakana kao ključu prevencije i pravilne prehrane, te s lakoćom riješite svoje probleme!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345