Koje meso je dobro za vas?
Govedina
Iako je crveno meso na lošem glasu, nemasni komadi ne mogu povisiti razinu kolesterola, a sadrže hranjive tvari kao što su proteini, vitamin B12, željezo, niacin i cink.
Janjetina
Kao i govedina, janjetina je dobar izvor proteina, omega 3 masnih kiselina, vitamina B12, niacina, cinka i željeza.
Bizon
Ovo crveno mesno je manje masno od govedine, a masnoća koju sadrži ne začepljuje krve žile.
Prepoznajte manjak proteina!
Jaretina
Gotovo ¾ svijeta konzumira jaretinu. Spada u crveno meso s najmanje masnoća i kalorija, a sadrži dosta vitamina i hranjivih tvari. Zanimljivo je da jaretina ima manje zasićenih masnoća od piletine.
Piletina
Piletina je siromašna zasićenim masnoćama, a u 85 g sadrži 25 g proteina, zajedno s esencijalnim aminokiselinama, željezom i niacinom. Piletinu je najbolje poslužiti pečenu iz pećnice uz zelenu salatu.
Puretina
Kao i piletina, puretina ima devet esencijalnih aminokiselina i malo zasićenih masti.
Svinjetina
Nemasni dio svinjetine je jednako dobar kao nemasna govedina ili piletina.
Jetrica
Jetrica su, posebice goveđa, odličan izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina A, B12, B6, folne kiseline, željeza, cinka i esencijalnih aminokiselina.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345