Konzumacija ribe pomaže dijabetičarima

Konzumacija ribe pomaže dijabetičarima

Konzumacija ribe pomaže dijabetičarima
  • Objavljeno: Utorak, 04.11.2008.
  • Broj pregleda: 1.349
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Britanski znanstvenici koji su proveli istraživanje napominju kako komplikacije s bubrezima spadaju među najopasnije posljedice dijabetesa.

Rezultati prikupljeni od 22000 ispitanika su pokazali kako je česta konzumacija ribe, dva ili više puta tjedno, izravno povezana s manjim izgledima za pojavu prvih simptoma bolesti bubrega - makroalbuminurije.

Rizik je među konzumentima ribe bio oko 4,5 puta manji nego kod ostalih ispitanika, objavio je American Journal of Kidney Diseases.

Kod tih je ispitanika uočeno i smanjenje rizika za srčani udar.

Istraživači dobivene rezultate objašnjavaju učinkom ribljeg ulja na profil lipida u krvi, ali i prisutnošću određenih proteina i drugih mikronutrijenata u ribi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti