Mediteranska hrana ima loše strane
Mediteranska hrana se duže vrijeme ubraja među najzdravije oblike prehrane. U raznolikom i bogatom izvoru esencijalnih tvari ipak se krije i pogubna strana u hrani s Mediterana.
Istina je da mediteranska hrana ima povećanu razinu dobrog (HDL) kolesterola, ali on za neke može biti izrazito loš. Srčani bolesnici mogu imati genetske mutacije koje, kada su u doticaju s visokom razinom dobrog kolesterola, mogu srčane mane učiniti još gorima.
Tijekom istraživanja se pokazalo da ljudi, koji redovito jedu mediteranski oblik hrane, imaju povećan rizik razvoja srčanih bolesti.
Mediteranska hrana, kao i svaka druga, ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Ukoliko se ne pretjeruje s jedenjem mediteranskih blagodati, nećete ugroziti svoje zdravlje. Važno je u svemu, pa i u mediteranskoj hrani, biti umjeren.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Wok od junetine, mahuna, paprike i...
30 min12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345