Može li jogurt pospješiti mršavljenje?

Može li jogurt pospješiti mršavljenje?

Može li jogurt pospješiti mršavljenje?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.09.2014.
  • Broj pregleda: 661
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vrijeme je da jogurt postane svakodnevni dio vaše prehrane. Novo istraživanje američkih znanstvenika, objavljeno u časopisu Journal of the American College of Nutrition, otkriva da jogurt može pospješiti mršavljenje

Jogurt sadrži probiotike, dobre bakterije koje promiču zdravlje probavnog sustava i smanjuju razinu loših bakterija. Brojna istraživanja su pokazala da jogurt može pomoći u smanjenju kronične upale u tijelu, pospješiti osjetljivost tijela na inzulin i smanjiti razinu kortizola. Sve su to prednosti koje pomažu u prevenciji nakupljanja masti na području trbuha.

Pripremite zobene pahuljice s jogurtom i kurkumom!

U istraživanju je sudjelovalo 75 osoba, koje pate od pretilosti. Sudionici su trebali u razdoblju od 8 tjedana pratiti različiti tip prehrane: uzimati obični jogurt i pratiti niskokalorijski tip prehrane, uzimati jogurt obogaćen probioticima i pratiti niskokalorijski tip prehrane i uzimati jogurt obogaćen probioticima i jesti normalno.

Na kraju razdoblja istraživanja, znanstvenici su najznačajnije mršavljenje primijetili kod sudionika koji su uzimali jogurt obogaćen probioticima i pratili niskokalorijski tip prehrane. imaju su značajno manji indeks tjelesne mase i smanjen postotak masnog tkiva.

No, iako je istraživanje otkrilo da postoji povezanost između uzimanja probiotika i mršavljenja, nema dovoljno dobrih dokaza da bi se ta tvrdnja potvrdila. No, uistinu nema razloga da ne konzumirate jogurt svakodnevno, osim ako patite od intolerancije na laktozu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti