Mrkvom i rajčicom do preplanulog tena
Budući da smo tijekom sunčanih dana bolje raspoloženi, iz hrane bolje apsorbiramo vitamine, minerale i ostale dragocjene tvari.
No, kako objašnjava bečki profesor Hademar Bankhofer, zbog sve opasnijeg ozonskog omotača sunčeve zrake sve su opasnije pa se ne preporuča intenzitet preplanule boje postizati prirodnim putem.
Zato profesor Bankhofer savjetuje da što više jedete namirnice bogate karotenoidima poput mrkve, rajčice, špinata, lubenica, crvenog grejpa. One pomažu da s minimalno sunčanja postignete zavidnu preplanulu boju i da ta boja duže traje.
Ako izgorite na jakom suncu, upotrijebite također prirodne proizvode kao što su oblog od kiselog mlijeka ili oblog od hladnog crnog čaja. Koristit će i čisti sok od aloe vere koji se masira na upaljene dijelove kože.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345