Ovo su najbolji jesenski začini!
Jesenski začini obogaćuju okus jelima, ali i pospješuju zdravlje. Ustvari, istraživanja su pokazala da cimet, đumbir, kurkuma i češnjak mogu smanjiti rizik od nastanka sezonskog afektivnog poremećaja i pospješiti rad probavnog sustava, što će vam biti potrebno s početkom konzumacije teže i masnije hrane.
Cimet
Veliki broj istraživanja je proveden na temu cimeta. Svakim novim istraživanjem se otkriva neka nova prednost cimeta. Dosadašnja istraživanja su pokazala da cimet može pomoći u prevenciji gripe, prehlade, probavnih tegoba, pretilosti i dijabetesa tipa 2.
Češnjak
Češnjak je od davnina poznat kao začin čudesnih ljekovitih svojstava. Dosadašnja istraživanja su pokazala da češnjak može pomoći u ublažavanju simptoma gripe i prehlade, ali i da može ubrzati oporavak.
Đumbir
Đumbir biste uvijek trebali imati u svojoj kuhinji. Može vam pomoći kod ublažavanja raznih tegoba, od osjećaja nadutosti do grlobolje. Đumbir ima odlično protuupalno djelovanje i dobro će vam doći kod ublažavanja bolova u zglobovima i mišićima, uzrokovanih gripom.
Kurkuma
Kurkumin, moćni sastojak kurkume, može popraviti vaše raspoloženje i ublažiti simptome depresije. Znanstvenici su ustanovili da kurkuma može smanjiti rizik od nastanka različitih infekcija i da se bori protiv niza virusa, uključujući virus gripe, prehlade i hepatitisa C.
Vezani sadržaj:
- Pročitajte kako i zašto piti čaj od đumbira
- Saznajte koji omjer meda i cimeta je najzdraviji!
- Isprobajte zlatno mlijeko za jačanje imuniteta s prahom Reishi gljive
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345